2009: To-årig dreng sad fast i brønd mens vandet steg

Ansatte fra Falck Stenløse, Egedal Kommune, modtog Den Danske Redningsberedskabspris i 2009.
Ansatte fra Falck Stenløse, Egedal Kommune, modtog Den Danske Redningsberedskabspris i 2009.

Alarmen lyder på, at en to-årig dreng sidder fast i en brønd. Vandet stiger og er ved nå ham til hagen.

 

Hændelsen er som taget ud af en spændingsfilm. Men det er virkeligheden i Veksø i 2008. Da holdet kommer frem til brønden, kan de konstatere, at den lille dreng sidder fast 3 meter nede i brønden, der kun er 40 cm bred.


Vandet i brønden står drengen til lige under hagen, og det er ikke umiddelbart muligt at nå drengen med hverken mandskab eller værktøj. De får hurtigt etableret en ilttilførsel til den lille dreng samtidig med, at de med en håndpumpe holder vandstanden i skak.

 

Efter en række forsøg med at få en strop omkring drengen, ser de, at virkelig kreative løsninger må tages i brug. Naboen samt en bekendt af indsatsholdet har tilfældigvis et par rendegravere, og dem bruger de til at grave et parallelt hul ca. 1 meter fra brønden. Herfra graves der så med håndredskaber vinkelret ind på brønden, der bliver savet hul i siden, og de får på den måde den lille dreng bragt i sikkerhed.