2012: Mand reddet ud af synkende bil

Sonny Nautrup Nielsen og Jens Christian Østerby Jensen (forrest) fra Beredskabscenter Aalborg modtog Den Danske Redningsberedskabspris i 2012.
Sonny Nautrup Nielsen og Jens Christian Østerby Jensen (forrest) fra Beredskabscenter Aalborg modtog Den Danske Redningsberedskabspris i 2012.

Natten til den 28. februar 2011 modtager beredskabscentret en melding om, at en bil er kørt i havnebassinet i Limfjorden med en person i førerkabinen.

 

Der afsendes vagthavende indsatsleder, vagthavende beredskabsmester og tre beredskabsassistenter med bådberedskabet samt en redningsvogn.

Ved ankomsten ses et køretøj med en person ca. 25 meter ude i fjorden. Køretøjet er delvist gået igennem isen og er ved at synke. Det er ikke muligt at komme ind i bilen gennem døre eller sideruder.

De to beredskabsassistenter slår derfor bagruden ind med en økse. Vandet når den forulykkede til brystkassen, og han er stærkt afkræftet og kan ikke selv komme fri. Der konstateres, at han sidder fast ved benene, hvilket komplicerer redningsopgaven betydeligt.

 

Vandet strømmer nu ind i bilen, og mens Jens Christian Østerby Jensen kæmper med at få lagt bagsædet ned, kravler Sonny Nautrup Nielsen længere ind i bilen for at forsøge at frigøre personen.

Bilen synker fortsat, og der er nu sekunder, inden bilen er helt under vand med fare for at trække alle tre med ned.

 

Situationen er nu så kritisk, at vagthavende beredskabsmester Rene Jensen råber til sine folk, at de må slippe den forulykkede og komme ud af bilen. De to beredskabsassistenter samler de absolut sidste kræfter i et forsøg på at vriste den forulykkede fri. Det lykkes, og umiddelbart efter, at de har fået den afkræftede mand ud gennem bagruden, synker bilen.